Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Svartisen søndag 27.05.2018

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt gunstige forhold. Men husk at selv små skred kan være farlige i/ved terrengfeller.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold i ett forutsigbart snødekke som har gjennomgått førefall. Hardheten på snøoverflata og faren for våte løssnøskred vil bli styrt av temperatursvingning gjennom dagen.

Skredproblemer

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Lørdag 26. mai 2018

Det har smelta godt og snøgrensa kryper stadig oppover. I ytre strøk og under 900-1100 moh er det generelt lite/ ikke snø. Høyt til fjells i indre strøk av regionen kan en fortsatt finne sammenhengende skiføre noen steder, og da i øst- og nordvendte terrengformasjoner. Snødekket har sunket sammen og har ingen eller lite lagdeling og er sammensatt av storkorna smelteformer.

Fjellvær

Lørdag 26. mai 2018

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra vest, endring til bris fra vest om kvelden. -2 °C til 4 °C på 1100 moh. Skyet.

Søndag 27. mai 2018

Oppholdsvær. Bris fra sørvest. -2 °C til 9 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS