Snøskredvarsel for Svartisen lørdag 19.05.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt gunstige forhold. Regn og litt snø i høgda gir fare for mindre våte skred. Glideskred kan forekomme.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Løssnøskred
1 - Harmløst (sluff)
Naturlig utløst
Noen bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det er nå lite snø igjen i fjellet. Regn i lavere områder og noe nysnø på de høyeste toppene kan føre til enkelte mindre våte naturlig utløste løssnøskred. I områdene rundt Svartisen og de områder som har fått mest nedbør kan det bygges opp enkelte små fokksnøflak. Det er få steder dette gjelder og problemet forventes å ha liten utbredelse, men det er grunn til å være oppmerksom ettersom det er her snøen ligger. Det kan fortsatt forekomme enkelte glideskred i bratte fjellsider hvor snøen ligger på glatte svaberg. Faren forventes være størst rundt Svartisen som har fått mest nedbør.
Det smelter godt og snøgrensa kryper stadig oppover. I ytre strøk og under 800-900 moh er det generelt lite snø og det som finnes har vært utsatt for smelting og senere dager igjenfrysing i høyden. I indre strøk og høyt til fjells er det bærende snø og man kan fortsatt finne skiføre noen steder.
Basert på observasjoner lengre nord antas det at mildvær nå har stabilisert de svake lagene i alle himmelretninger helt til fjelltopphøyde.
Observasjoner viser til lite snø for årstiden og sommeren brer om seg i terrenget. Det kom siste døgn kommet 2-7 mm nedbør i regionen, som snø over ca 1000-1200 moh. Mest rundt Svartisen.
2 - 6 nedbør mm i døgnet.
Liten kuling fra sørvest., endring til frisk bris fra sørvest om formiddagen.
-2 °C til 3 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 1100 moh om formiddagen.
Delvis skyet.
Forbigående stigende temperatur først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no
2 - 3 nedbør mm i døgnet.
Bris fra vest.
-2 °C til 4 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 900 moh om kvelden.
Delvis skyet.
Nedbør først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.