Snøskredvarsel for Svartisen fredag 18.05.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt gunstige forhold. Høye dagtemperaturer og solinnstråling gir fare for mindre våte skred. Enkelte glideskred kan også forekomme.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Løssnøskred
2 - Små
Naturlig utløst
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det er nå lite snø igjen i fjellet. Regn i lavere områder og noe nysnø i høyden kan føre til enkelte mindre våte løssnøskred. Det kan fortsatt forekomme enkelte glideskred i bratte fjellsider hvor snøen ligger på glatte svaberg. Faren forventes være størst rundt Svartisen.
Det smelter godt og snøgrensa kryper oppover. I ytre strøk og under 800-900 moh er det generelt lite snø og det som finnes er gjennomfuktet og råttent. I indre strøk og høyt til fjells er det mer bærende snø og man kan finne skiføre noen steder.
Basert på observasjoner lengre nord antas det at mildvær nå har stabilisert de svake lagene i alle himmelretninger helt til fjelltopphøyde.
Observasjoner viser til lite snø for årstiden og sommeren brer om seg i terrenget.
2 - 3 nedbør mm i døgnet.
Bris fra vest.
-2 °C til 4 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 900 moh om kvelden.
Delvis skyet.
Nedbør først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no
1 - 3 nedbør mm i døgnet.
Bris fra vest.
-5 °C til 4 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 1000 moh om ettermiddagen.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.