Snøskredvarsel for Svartisen torsdag 15.02.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold. Det kan finnes enkelte ustabile områder med fokksnø i høyden.

Fokksnø

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
2 - Små
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Enkelte steder kan det finnes små ustabile fokksnøflak, men snødekket er stort sett stabilt. Observasjoner av drønn i skoggrensa i helga minnet oss på tilstedeværelse av vedvarende svakt lag av kantkorn, men det er ikke tilstrekkelig med flakdannelse over til at det regnes som et problem.
Det kom 5-15 cm nysnø før helga, mest sør i regionen. Kraftig vind fra S-SØ har lagt denne snøen i leområder, hovedsakelig i fjellsider mot NV. Det er stor variasjon i snømengdene i regionen, mest snø i indre deler. I nærheten av Mo i Rana ble det lørdag observert 15 cm løs snø over skoggrensa.
I høyden kan det finnes nedsnødd/nedføyka overflaterim under nysnøen, men utbredelsen av dette er usikker. Det er observert ulike lag med kantkorn i snødekket, men dette er vurdert til å ligge under hard snø og er derfor de fleste steder ikke mulig å påvirke. Observasjoner fra søndag melder om drønn i snødekket ved tregrensa hvor snødekket er mindre vindpåvirket og mykere.
Det er ikke registrert skredaktivitet de siste dagene.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Liten kuling fra sørøst
Temperatur
-13 °C til -5 °C på 1100 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Stiv kuling fra sør
Temperatur
-12 °C til -4 °C på 1100 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.