Snøskredvarsel for Salten lørdag 19.05.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt gunstige forhold. Regn og litt snø i høgda gir fare for mindre våte skred. Glideskred kan forekomme.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Løssnøskred
1 - Harmløst (sluff)
Naturlig utløst
Noen bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det er nå lite snø igjen i fjellet. Regn i lavere områder og noe nysnø på de høyeste toppene kan føre til enkelte mindre våte naturlig utløste løssnøskred. Det kan fortsatt forekomme enkelte glideskred i bratte fjellsider hvor snøen ligger på glatte svaberg. Faren forventes være størst i indre deler av regionen.
Det smelter godt og snøgrensa kryper stadig oppover. I ytre strøk og under 800-900 moh er det generelt lite snø og det som finnes har vært utsatt for smelting og senere dager igjenfrysing i høyden. I indre strøk og høyt til fjells er det bærende snø og man kan fortsatt finne skiføre noen steder.
Mye tyder på at svake lag nå er gjennomfuktet og nøytralisert også på de høyeste toppene. Det kan fortsatt finnes enkelte skarelag i snødekket, men vannet virker å drenere godt.
Observasjoner viser til lite snø for årstiden og sommeren brer om seg i terrenget. Det kom siste døgn kommet 1-3 mm nedbør i regionen, som snø over ca 1000-1200 moh.
2 - 6 nedbør mm i døgnet.
Liten kuling fra sørvest., endring til frisk bris fra sørvest om formiddagen.
-4 °C til 2 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 1100 moh om formiddagen.
Delvis skyet.
Forbigående stigende temperatur først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no
3 - 4 nedbør mm i døgnet.
Bris fra vest.
-4 °C til 2 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 800 moh om kvelden.
Delvis skyet.
Nedbør først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner siste 3 døgn

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.