Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Salten lørdag 19.05.2018

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt gunstige forhold. Regn og litt snø i høgda gir fare for mindre våte skred. Glideskred kan forekomme.

Skredfarevurdering

Det er nå lite snø igjen i fjellet. Regn i lavere områder og noe nysnø på de høyeste toppene kan føre til enkelte mindre våte naturlig utløste løssnøskred. Det kan fortsatt forekomme enkelte glideskred i bratte fjellsider hvor snøen ligger på glatte svaberg. Faren forventes være størst i indre deler av regionen.

Skredproblemer

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Fredag 18. mai 2018

Det smelter godt og snøgrensa kryper stadig oppover. I ytre strøk og under 800-900 moh er det generelt lite snø og det som finnes har vært utsatt for smelting og senere dager igjenfrysing i høyden. I indre strøk og høyt til fjells er det bærende snø og man kan fortsatt finne skiføre noen steder.

Mye tyder på at svake lag nå er gjennomfuktet og nøytralisert også på de høyeste toppene. Det kan fortsatt finnes enkelte skarelag i snødekket, men vannet virker å drenere godt.

Observasjoner viser til lite snø for årstiden og sommeren brer om seg i terrenget. Det kom siste døgn kommet 1-3 mm nedbør i regionen, som snø over ca 1000-1200 moh.

Fjellvær

Fredag 18. mai 2018

3-4 mm nedbør i døgnet. Bris fra vest. -4 °C til 2 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Nedbør først på dagen.

Lørdag 19. mai 2018

2-6 mm nedbør i døgnet. Liten kuling fra sørvest, endring til frisk bris fra sørvest om formiddagen. -4 °C til 2 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Forbigående stigende temperatur først på dagen.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS