Snøskredvarsel for Salten fredag 18.05.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt gunstige forhold. Høye dagtemperaturer og solinnstråling gir fare for mindre våte skred. Enkelte glideskred kan også forekomme.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Løssnøskred
2 - Små
Naturlig utløst
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det er nå lite snø igjen i fjellet. Regn i lavere områder og noe nysnø i høyden kan føre til enkelte mindre våte løssnøskred. Det kan fortsatt forekomme enkelte glideskred i bratte fjellsider hvor snøen ligger på glatte svaberg. Faren forventes være størst i indre strøk.
Det smelter godt og snøgrensa kryper stadig oppover. I ytre strøk og under 700-800 moh er det generelt lite snø og det som finnes er gjennomfuktet og råttent. Det er kun skiføre høyt til fjells i skjermede formasjoner.
Mye tyder på at svake lag nå er gjennomfuktet og nøytralisert også på de høyeste toppene. Det kan fortsatt finnes enkelte skarelag i snødekket, men vannet virker å drenere godt.
Observasjoner viser til lite snø for årstiden og sommeren brer om seg i terrenget.
3 - 4 nedbør mm i døgnet.
Bris fra vest.
-4 °C til 2 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 800 moh om kvelden.
Delvis skyet.
Nedbør først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no
1 - 4 nedbør mm i døgnet.
Bris fra sørvest.
-6 °C til 3 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 1000 moh om ettermiddagen.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.