Snøskredvarsel for Sør-Troms søndag 09.12.2018

2
Moderat
Publisert:

Vær forsiktig der det ligger fersk fokksnø i høyden, ellers stort sett stabile forhold.

Nysnø (flakskred)

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vær forsiktig i bratte heng under og etter snøfallet til nysnøen har stabilisert seg. Hold avstand til hverandre ved ferdsel i bratt terreng. Unngå ferdsel i / ved terrengfeller. Skredproblemet finnes overalt hvor det ligger mye nysnø i bratt terreng. Se etter nysnø som binder seg sammen til myke flak og sprekker opp eller fester seg dårlig til den eldre snøen under. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk faretegn.
2 - Middels
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Roligere vindforhold og stort sett oppholdsvær gjør at nysnøen stabiliseres. De fleste steder forventes et generelt stabilt snødekke, men i leområder med vindtransportert snø kan det fortsatt være lett å løse ut skred str 1-2. Særlig høyt til fjells der det er kaldere tar stabiliseringen noe lenger tid. Østavind kan i vindutsatt terreng også føre til litt vindtransport og dannelse av mindre, ustabile flak i vestvendte lesider. Kaldt og klart vær kan gi utbredelse av overflaterim. Husk at tidlig på sesongen kan selv små skred få konsekvenser pga mye oppstikkende steiner.
Før helgen er det kommet en del nysnø i regionen, kombinert med litt vind har dette skapt fokksnøflak i renner og leområder. Bygevær har gitt store lokale forskjeller i snømengde. Før snøværet var det generelt lite snø og skare på snøoverflaten mange steder.
Det ble fredag observert et naturlig utløst tørt flakskred i SØ-vendt terreng under Kvittinden ved Finnfjordbotn.
0 - 2 nedbør mm i døgnet.
Bris fra sørøst.
-10 °C til -6 °C på 1100 moh.
Klarvær.

For oppdatert værvarsel se yr.no
2 - 4 nedbør mm i døgnet.
Frisk bris fra øst.
-13 °C til -5 °C på 1100 moh.
Skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.