Snøskredvarsel for Sør-Troms lørdag 19.05.2018

2
Moderat
Publisert:

Vær forsiktig i bratte heng med myk våt snø. Hold avstand til fjellsider med glidesprekker.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Husk at selv små skred er tunge og kan skade deg, særlig ved skred i terrengfeller. Når du er på vei ned store heng bør du gradvis bevege deg ut av fallinja for å unngå å bli tatt igjen av små skred som du selv har utløst. Følg med når snøoverflaten blir våt og myk. Skredfaren øker i takt med temperaturstigning og nedbørintensitet. Vær ekstra forsiktig når det regner og/eller når temperaturen stiger.
Løssnøskred
2 - Små
Naturlig utløst
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Stort sett stabile forhold. Nattefrost i høyden er gunstig for stabiliteten i snødekket. Rundt de høyeste toppene i regionen kan det ha kommet litt nysnø, men nysnøflak ventes ikke til å være utbredt. Enkelte plasser kan det være fare for våte løssnøskred, vær spesielt obs hvis sola titter frem og får varmet opp nysnø, eller der snøoverflaten er så myk at man synker ned til støvelskafthøyde på skiskoene. Vær også oppmerksom på sigesprekker, her kan det gå glideskred som løsner helt nede ved bakken.
Snøgrensen kryper oppover og det er flekkvis bart også høyt i fjellet. I ytre strøk er det lite snø igjen. I indre strøk og i nordsider ligger det fremdeles snø nok til skikjøring flere steder. Det har smeltet godt den siste tiden og snødekket har vært gjennomfuktet høyt til topps. De siste nettene har det vært nattefrost over ca. 700 - 800 moh og snødekket har fryst på. Litt nedbør de siste dagene kan ha gitt et lite dryss med nysnø i høyden.
Varmen har trolig tatt knekken på vedvarende svake lag av kantkorn de fleste steder i alle høyder, men det kan ikke utelukkes helt at det finne begerkrystaller ved bakken høyt til fjells i nordsider. Her kan det også finnes tynne islag nede i snøen som kan samle vann ved mye regn eller kraftig snøsmelting.
2 - 5 nedbør mm i døgnet.
Liten kuling fra sørvest., endring til stiv kuling fra sørvest om formiddagen.
-2 °C til 5 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 1100 moh om formiddagen.
Delvis skyet.
Noe minkende vind mot kvelden. Forbigående stigende temperatur først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no
2 - 4 nedbør mm i døgnet.
Frisk bris fra sørvest.
-2 °C til 4 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 800 moh om kvelden.
Delvis skyet.
Nedbør først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.