Snøskredvarsel for Sør-Troms fredag 18.05.2018

2
Moderat
Publisert:

Vær forsiktig i bratte heng med myk våt snø. Hold avstand til fjellsider med glidesprekker.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Husk at selv små skred er tunge og kan skade deg, særlig ved skred i terrengfeller. Når du er på vei ned store heng bør du gradvis bevege deg ut av fallinja for å unngå å bli tatt igjen av små skred som du selv har utløst. Følg med når snøoverflaten blir våt og myk. Skredfaren øker i takt med temperaturstigning og nedbørintensitet. Vær ekstra forsiktig når det regner og/eller når temperaturen stiger.
Løssnøskred
2 - Små
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Stort sett stabile forhold. Noe kjøligere temperaturer og nattefrost i høyden er gunstig for stabiliteten i snødekket. Rundt de høyeste toppene i regionen kan det ha kommet litt nysnø, men nysnøflak ventes ikke til å være utbredt. Enkelte plasser kan det være fare for våte løssnøskred, vær spesielt obs hvis sola titter frem og får varmet opp nysnø, eller der snøoverflaten er så myk at man synker ned til støvelskafthøyde på skiskoene. Vær også oppmerksom på sigesprekker, her kan det gå glideskred som løsner helt nede ved bakken. Sørpeskred og jordskred kan forekomme, se http://www.varsom.no/flom-og-jordskredvarsling/ for mer informasjon om dette.
Snøgrensen kryper oppover og det er flekkvis bart også høyt på fjellet. I ytre strøk er det lite snø igjen. I indre strøk og i nordsider ligger det fremdeles snø nok til skikjøring flere steder.
Mildvær har nå stabilisert de svake lagene i alle himmelretninger høyt til fjells og det er bekreftet vått i hele snøpakken på 1450 moh. Det antas at snødekket er fuktet til fjelltopphøyde i alle himmelretninger, men det er ikke gjort observasjoner i nordvendte heng.
2 - 4 nedbør mm i døgnet.
Frisk bris fra sørvest.
-2 °C til 4 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 800 moh om kvelden.
Delvis skyet.
Nedbør først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 - 2 nedbør mm i døgnet.
Frisk bris fra sørvest., endring til liten kuling fra sørvest om kvelden.
-3 °C til 5 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 1000 moh om ettermiddagen.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner siste 3 døgn

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.