Snøskredvarsel for Sør-Troms torsdag 15.02.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold, kun mulighet for å løse ut skred i noen få leheng med fokksnøansamlinger.

Fokksnø

Dårlig binding mellom glatt skare og overliggende snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
1 - Harmløst (sluff)
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Noen få steder kan det være små, ferske fokksnøflak som har dårlig binding til skaren under, men generelt er det stabile forhold.
Snøoverflaten er vindpåvirket og består av kompakte, harde fokksnøflak og skare. Lørdag kom det noen cm nysnø i de sørlige deler av regionen, og i noen lesider finnes det mindre områder med lett, vindpakket snø. Rygger og oppstikkende partier er generelt avblåst.
Observasjoner tilsier at det er utviklet kantkornlag under skarelag nede i snødekket. Men dette er de fleste steder beskyttet av hard overliggende snø og utgjør ikke et problem for øyeblikket.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Frisk bris fra sørøst
Temperatur
-10 °C til -5 °C på 1100 moh
Skydekke
Klarvær

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra sørøst
Temperatur
-8 °C til -1 °C på 1100 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.