Snøskredvarsel for Sør-Troms onsdag 21.02.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold.

Fokksnø

Dårlig binding mellom glatt skare og overliggende snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
1 - Harmløst (sluff)
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det ventes ingen endring i skredfaren. Generelt er det stabile forhold, men i noen isolerte leheng kan det finnes små, gamle fokksnøflak som har dårlig binding til skaren under.
Snøoverflaten er vindpåvirket og består av kompakte, harde fokksnøflak og skare. I noen lesider finnes det mindre områder med lett, vindpakket snø. Rygger og oppstikkende partier er generelt avblåst. Det er observert overflaterim.
Det er observert kantkornlag under skarelag nede i snødekket. Dette er de fleste steder beskyttet av hard overliggende snø og utgjør ikke et problem nå.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra øst
Temperatur
-17 °C til -9 °C på 1100 moh
Skydekke
Klarvær

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra øst
Temperatur
-17 °C til -8 °C på 1100 moh
Skydekke
Klarvær

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.