Snøskredvarsel for Romsdal onsdag 16.05.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt gunstige forhold. Regn og litt snø i høgda gir fare for mindre våte skred. Glideskred kan forekomme.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Løssnøskred
1 - Harmløst (sluff)
Liten tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Kaldare vær vil bremse smeltinga og gir mindre vassmetting i snødekket. Lettskya vær vil også hindre snøsmeltinga noko. Regn og etterkvart snø i høgda vil gi eit blautare snødekke, men vatn er vurdert å drenere raskt ut av snødekket. Over mildværsgrensa kan det legge seg opp litt nysnø, men mengdene er vurdert til for små til å danne flak av særlig omfang. Skredproblemet vil være våte laussnøskred i bratt terreng når temperaturen stig utover dagen.
Snødekket er generelt smelteomvandla, grovkorna og fastare etter ein lengre periode med høge temperaturar og mykje sol. I nordvendte heng i høgfjellet er det observasjonar på fortsatt restar av lagdelingar og skarelag i snødekket. Snøgrensa i regionen ligg på 700- 900 moh. Mest snø og skiføre i austvendte områder. Ryggar og kular i terrenget er snøfrie mange stader. Det er observasjonar på sigesprekker dei siste dagane.
2 - 4 nedbør mm i døgnet.
Frisk bris fra vest., endring til bris fra nordvest om kvelden.
-3 °C til 5 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 900 moh om ettermiddagen.
Skyet.
Lettere skydekke til kvelden.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra sør.
4 °C til 11 °C på 1400 moh.
Til topps om ettermiddagen.
Klarvær.
Tilskyende fra vest sent om kvelden.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.