Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Romsdal lørdag 28.04.2018

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabile forhold. Men vær varsom i solvendte brattheng og der det er nysnøflak i høyden.

Skredfarevurdering

Skredfaren endres lite lørdag. I områder som får nysnø vil nysnøflak fortsatt være skredproblem, men med høyere temperaturer enn forventet torsdag og fredag antas det at stabilisering har gått raskt i flak som ble dannet tidligere i uka. Det vil fortsatt være mulig å løse ut str. 1 våte løssnøskred og disse kan også løsne naturlig av soloppvarming. Vær forsiktig under glidesprekker og der snødekket ligger på glatt underlag. Glideskred er vanskelig å forutse.

Skredproblemer

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Nysnø (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Fredag 27. april 2018

Over 700 moh har det kommet noen cm nysnø de siste dagene. Under nysnøen og i lavlandet er snøoverflata smelteomdannet etter mildvær til fjelltopphøyde de siste ukene. Snødekket er rapportert å drenere vatn godt. Snøgrensa ligger på 200-500 moh.

I skyggen i de høyeste fjellområdene kan det fortsatt være lagdelt vintersnø med kantkornlag, men disse utgjør ikke et skredproblem nå.

Fredag rapporteres det om tåke og skyer skyer som hindrer utstråling. Snøoverflata er bærende over 900 moh i Skorgedalen, under denne høyden er snødekket vått, men ikke råttent.

Fjellvær

Fredag 27. april 2018

1-3 mm nedbør i døgnet. Bris fra sørvest. -5 °C til 0 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Lørdag 28. april 2018

3-6 mm nedbør i døgnet. Bris fra vest. -7 °C til -1 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS