Snøskredvarsel for Romsdal fredag 08.12.2017

Velg dato

2
Moderat
Publisert:

Nysnø og vind har danna nysnøflak i høgda, enkelte av dei kan være ustabile.

Nysnøflak

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vær forsiktig i bratte heng under og etter snøfallet til nysnøen har stabilisert seg. Hold avstand til hverandre ved ferdsel i brat terreng. Unngå ferdsel i / ved terrengfeller. Skredproblemet finnes overalt hvor det ligger mye nysnø i bratt terreng. Se etter nysnø som binder seg sammen til myke flak og sprekker opp eller fester seg dårlig til den eldre snøen under. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk tegn.
Flakskred
2 - Små
Liten tilleggsbelastning
Noen bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Nysnø og vind frå nordvest gir vindtransport av snø. Dette gir skredproblem med nysnøflak i leområder. Kaldere vær gir synkande skredfaretendens etter mildværet, men også lågare nysnøgrense og skredproblema følger etter. Situasjonen endrar seg, men faregraden går ventelig ikkje opp frå 2-moderat.
Snøvær mandag og tirsdag har gitt bra med nysnø i fjellet. Det var forholdsvis lite vind i snøen. Snøgrensa går onsdag ved havnivå i indre deler av regionen. Onsdag har snødekket fått tørka ein del ut etter lettare og kaldare vær, og snøen er lausare i høgda. Lågare i fjellet er det bruddskare. Torsdag er det mildvær til topps. Litt regn. Det gir torsdag hovedsaklig mjuk, fuktig og våt finkorna snø over det meste av regionen.
Rundt skarelag nede i snødekket er kantkorndannelse i gang. Dette vil med stort sannsyn bli tatt ut av mildværet torsdag.
Tirsdag er det registrert mange mindre naturlig utløste skred i regionen.
Onsdag er det fortsatt snø til havnivå i indre deler av region. Torsdag er det 6 grader på 500 moh, og opphaldsvær.
Nedbør
12 - 16 mm i døgnet
Vind
Bris fra sørvest
Temperatur
-6 °C til 4 °C på 1400 moh
Plussgrader
Opp til 1600 moh om formiddagen
Skydekke
Skyet
Betydelig lavere snøgrense mot kvelden.

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
15 mm i døgnet, opp mot 30 mm i mest utsatt område
Vind
Bris fra sørvest, endring til frisk bris fra nordvest om kvelden
Temperatur
-7 °C til -2 °C på 1400 moh
Plussgrader
Opp til 600 moh
Skydekke
Skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.