Snøskredvarsel for Romsdal fredag 01.12.2017

Velg dato

1
Liten
Publisert:

Vær varsom i bratt terreng der vinden har lagt frå seg ferske fokksnøflak.

Vedvarende svakt lag

Kantkornet snø under skarelag

Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller.
Flakskred
1 - Harmløst (sluff)
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Snødekket fremstår som generelt stabilt. Det finnes ansamlinger av vindtransportert snø over tregrensa, men omfanget av problemet er lite. Rim i overflata må følges med på da dette kan skape et svakt lag dersom snør eller føyker ned. Faregraden vurderes til 1 – liten.
Over tregrensa er snødekket for det meste hardt og preget av vind og mildvær. Det finnes lokale ansamlinger av løs snø som har flak som kan påvirkes. Overflaterim har stor utbredelse og må følges med på ved neste snøfall.
Nedføyka løssnø med begynnende kantkorn høyt i snødekket gav utslag på stabilitetstest uten forplantning. Begynnende kantkornlag ifm skarelag bør følges med på og tas med i betraktning.
Ingen rapporter om nevneverdig skredaktivitet.
Torsdag formiddag var det Mannen målestasjon (1294 moh), -10 grader og rolige vindforhold.
Nedbør
4 - 9 mm i døgnet
Vind
Bris fra sørvest
Temperatur
-17 °C til -2 °C på 1400 moh
Skydekke
Skyet
Nedbør fra utpå ettermiddagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.