Snøskredvarsel for Ofoten lørdag 08.12.2018

1
Liten
Publisert:

Vær forsiktig der det ligger ferske nysnøflak i høyden, ellers stabile forhold.

Nysnø (flakskred)

Nedføyket svakt lag med nysnø

Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Slike skred blir vanligvis utløst av deg selv eller av andre skiløpere. Skredproblemet finnes der det ligger nysnø som danner myke flak i bratt terreng.
1 - Små
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Roligere vindforhold og stort sett oppholdsvær gjør at nysnøen fra de siste dagene gradvis stabiliseres. De fleste steder forventes et generelt stabilt snødekke, men i leområder med vindtransportert snø kan det fortsatt være lett å løse ut små skred. Særlig høyt til fjells der det er kaldere tar stabiliseringen noe lenger tid. Østavind kan i vindutsatt terreng føre til litt vindtransport og dannelse av mindre, ustabile flak i vestvendte lesider, men kun moderat vind gjør at utbredelsen av disse forventes å være svært begrenset. Husk at tidlig på sesongen kan selv små skred få konsekvenser pga mye oppstikkende steiner.
Siste par dager har det kommet en del nysnø i regionen og snøgrensen er nå nært havnivå. Det er store variasjoner i nysnømengde, og det ligger løs snø som vil være tilgjengelig for vindtransport i høyden. Snødekket er generelt tynt og ujevnt fordelt i regionen. I høyfjellet har det vært snø en stund, denne eldre snøen består i stor grad av smelteomvandlet skaresnø som for det meste ligger i renner og søkk. Under skoggrensen er det eldre snødekket smelteomvandlet etter mildvær sist helg.
2 - 4 nedbør mm i døgnet.
Bris fra nordøst.
-22 °C til -9 °C på 1400 moh.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Frisk bris fra øst.
-13 °C til -8 °C på 1400 moh.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.