Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Ofoten tirsdag 22.05.2018

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Det kan finnes fersk fokksnø i leformasjonar i høgda. Minkande skredfare i løpet av dagen.

Skredfarevurdering

Snødekket er i hovudsak stabilisert. På dei høgaste toppane kan det ligge ein del finkorna snø etter nedbøren søndag. Under mildværsgrensa vil regn svekke den finkorna snøen, og kan gi våte skred i denne. Ny nedbør kan komme som nysnø på dei høgaste toppane, og gi eit mindre skredproblem med fokksnøflak her.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Mandag 21. mai 2018

Det har smelta godt og snøgrensa kryp stadig oppover. Det ligger stort sett snø i søkk og renner. I ytre strøk og under 800-900 moh er det generelt lite snø og det som er har vore utsatt for smelting og høye temperaturer. I indre strøk og høyt til fjells kan man fortsatt finne sammenhengende skiføre over ca 800 moh. Siste veka har det vore nattefrost i høgda ved fleire høve.

Det er ikke observasjoner på skredaktivitet de siste dager.

Observasjoner søndag viser ingen skredaktivitet eller faretegn, og en tynn skare fra nattens frost som bryter til fots og bærer på ski.

Fjellvær

Mandag 21. mai 2018

25 mm i døgnet, opp mot 40 mm i mest utsatt område. Liten kuling fra sørvest. -2 °C til 3 °C på 1400 moh. Skyet. Mest nedbør først på dagen.

Tirsdag 22. mai 2018

8-12 mm nedbør i døgnet. Frisk bris fra sørvest, endring til frisk bris fra vest om ettermiddagen. -4 °C til 2 °C på 1400 moh. Skyet. Noe lavere temperatur utover dagen. Nedbør først på dagen.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS