Snøskredvarsel for Ofoten lørdag 19.05.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt gunstige forhold. Regn og litt snø i høgda gir fare for mindre våte skred. Glideskred kan forekomme.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Løssnøskred
1 - Harmløst (sluff)
Naturlig utløst
Noen bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det er nå lite snø igjen i fjellet. Regn i lavere områder og noe nysnø i høyden kan føre til mindre våte naturlig utløste løssnøskred. I de områder som har fått mest nedbør kan det bygges opp enkelte små og harmløse fokksnøflak. Utbredelsen forventes å være svært begrenset, men det er grunn til å være oppmerksom ettersom det er her det meste av snøen ligger fra tidligere. Det kan fortsatt forekomme enkelte glideskred i bratte fjellsider hvor snøen ligger på glatte svaberg. Faren forventes være størst i de områder som får mest nedbør.
Det har smeltet godt siste tiden og det er lite snø igjen også over skoggrensen. Snødekket er smelteomvandlet helt til topps fra tidligere i uka. Natt til 17. mai har det vært nattefrost over 600 moh og snødekket er bærende også i lavere høyder.
Mildvær med påfølgende igjenfrysing har nå stabilisert de svake lagene i alle himmelretninger høyt til fjells. Ingen svake lag observert selv fra 1200 moh.
Ingen ferske skred siste dager.
Torsdag viser observasjoner fra Fagernesfjellet til et stabilt smelteomvandlet snødekke med bærende skarelag i toppen. Fredag morgen har det kommet 1-4 cm nysnø i fjellet over ca 900 moh.
3 - 6 nedbør mm i døgnet.
Stiv kuling fra sørvest., endring til frisk bris fra sørvest om formiddagen.
-5 °C til 2 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 1100 moh om formiddagen.
Delvis skyet.
Forbigående stigende temperatur først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no
2 - 5 nedbør mm i døgnet.
Bris fra sørvest.
-4 °C til 1 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 800 moh om kvelden.
Delvis skyet.
Nedbør først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.