Snøskredvarsel for Ofoten onsdag 21.02.2018

1
Liten
Publisert:

Lite snø og generelt stabile forhold, kun mulighet for å løse ut skred i noen få leheng hvor fokksnø har samlet seg.

Fokksnø

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
1 - Harmløst (sluff)
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Kaldt, klart vær gir ingen endringer i skredfaren. Snødekket vurderes generelt som stabilt, men vær oppmerksom på at i isolerte områder kan det finnes mykere fokksnøflak som kan gi mindre skred. Skal du på ski oppsøker du gjerne steder med mykere snø. Derfor vurderer vi at dette skredproblemet er det viktigste å ha med i varslet nå.
Sist snøfall var tirsdag forrige uke og da kom det ca. 5 cm med nysnø sør i regionen rundt Ballangen. I fjellet rundt Narvik er snøoverflaten preget av skare og hard fokksnø. Det er observert rim i snøoverflaten.
Det er observert kantkorn i snødekket under skarelag, men dette er enten beskyttet av hard overliggende snø eller det ligger så høyt i snødekket at det ikke går skred på det. For å bli skredproblemer som vi må følge med på, må disse svake lagene få snø over seg og så gjennomfuktes. Det ser ikke ut til å skje med det første.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra øst
Temperatur
-20 °C til -11 °C på 1400 moh
Skydekke
Klarvær
Kan hende frisk bris utsatte steder

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra øst
Temperatur
-20 °C til -10 °C på 1400 moh
Skydekke
Klarvær

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.