Snøskredvarsel for Nordenskiöld Land fredag 08.12.2017

Velg dato

2
Moderat
Publisert:

Generelt lite snø, men små flak av fokksnø kan utløses i formasjoner som samler snø. Øst i regionen vil nysnø og vind gi ferske fokksnøansamlinger.

Fokksnø

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vær forsiktig i områder brattere enn 30 grader med fokksnø til den har fått stabilisert seg. Hold avstand mellom hverandre ved ferdsel i bratt terreng. Det er størst sannsynlighet for å løse ut skred på kul-formasjoner i terrenget og der fokksnøen er myk. Se etter områder hvor vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk. Lokale vindeffekter og skiftende vindretning kan gi stor variasjon i hvor fokksnøen legger seg. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk tegn.
Flakskred
2 - Små
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det er lite snø og jevnt over stabile forhold i store deler av regionen. Men i enkelte leheng og formasjoner som samler snø er det mulig å løse ut små skred i fokksnøen. I østlige deler av regionen ventes kraftig vind og noe nysnø, så her er det større utbredelse av fersk fokksnø. Skredfaren vurderes derfor til 2-moderat.
Det er generelt lite snø i terrenget. I starten av uka kom det ca 10 cm snø rundt Longyearbyen, sannsynligvis noe mer i østlige deler av regionen. De siste dagene har det hovedsakelig blåst fra omkring Ø, men vinden kan variere mye lokalt. Nysnøen har blitt flyttet på de fleste steder slik mange fjellsider er avblåst, men i renner, forsenkninger og andre terrengformasjoner som samler snø ligger det litt fokksnø.
Det har enkelte steder dannet seg kantkorn ved bakken.
Det er ikke meldt om skredaktivitet de siste dagene.
Nedbør
1 mm i døgnet, opp mot 8 mm i mest utsatt område
Vind
Frisk bris fra øst, endring til stiv kuling fra øst om ettermiddagen
Temperatur
-11 °C til -8 °C på 500 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
2 mm i døgnet, opp mot 8 mm i mest utsatt område
Vind
Stiv kuling fra øst, endring til bris fra øst om kvelden
Temperatur
-12 °C til -6 °C på 500 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.