Snøskredvarsel for Nord-Troms lørdag 08.12.2018

1
Liten
Publisert:

Stort sett lite snø i regionen, men vær forsiktig i leområder med fokksnø. Husk at også små skred kan få store konsekvenser pga oppstikkende steiner.

Fokksnø - flakskred

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
1 - Små
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Roligere vindforhold og stort sett oppholdsvær gjør at fokksnøen fra de siste par dagene gradvis stabiliseres. Generelt stabile forhold, men vær obs på at det fortsatt kan være lett å utløse små skred i utsatte leformasjoner med vindtransportert snø.
Fredag morgen er det observert 10-15 cm nysnø som har kommet siste 2 døgn. Over skoggrensa var det før snøfallet mye avblåst, med steiner og rygger som stakk opp mens snøen lå mest i søkk og renner.
Noe vind fra V-NV de siste dagene har ført til myke fokksnøflak i leområder, med lokale sjiktoverganger i fokksnøen og svake lag med nedføyket nysnø.
Det er ikke observert skredaktivitet i regionen de siste dagene, men i naboregionene Lyngen var det torsdag to skiløperutløste skred str.1-2 i sørvendt terreng.
2 - 5 nedbør mm i døgnet.
Frisk bris fra vest.
-19 °C til -7 °C på 1100 moh.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 - 2 nedbør mm i døgnet.
Bris fra sør.
-12 °C til -7 °C på 1100 moh.
Klarvær.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner siste 3 døgn

  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.