Snøskredvarsel for Nord-Troms lørdag 19.05.2018

1
Liten
Publisert:

Vær varsom i bratte fjellsider der snøoverflaten er våt og myk, og spesielt hvis nysnø varmes opp.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Løssnøskred
2 - Små
Naturlig utløst
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Nattefrost i høyden er gunstig for stabiliteten i snødekket. Rundt de høyeste toppene i regionen kan det ha kommet lite dryss med nysnø, men trolig ikke nok til å danne nysnøflak av betydning. Enkelte plasser kan det være fare for små, våte løssnøskred, vær spesielt obs hvis sola titter frem og får varmet opp nysnø, eller der snøoverflaten er så myk at man synker ned til støvelskafthøyde på skiskoene. Vedvarende svake lag i snødekket har trolig forsvunnet med varmen de aller fleste steder, men vær likevel litt obs på dette i nordvendte sider over ca. 1000 moh.
Det har smeltet godt den siste tiden og mange rygger og sider er smeltet frem, og det er stort sett snøfritt under ca. 400 moh. Det er observert at snødekket har vært gjennomvått helt til topps. De siste nettene har det vært nattefrost over ca. 800 moh og snødekket har fryst på. Litt nedbør de siste dagene kan ha gitt et lite dryss med nysnø i høyden.
Det antas nå at varmen har tatt knekken på vedvarende svake lag av kantkorn, men det kan likevel ikke utelukkes helt at det finnes i nordvendte sider over 1000 moh. I høyden finnes tynne islag nede i snøen som kan samle vann ved mye regn eller kraftig snøsmelting.
Det er ikke rapportert om skredaktivitet denne uken.
1 - 5 nedbør mm i døgnet.
Frisk bris fra vest., endring til sterk kuling fra sørvest om formiddagen.
-3 °C til 4 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 1000 moh om ettermiddagen.
Delvis skyet.
Mest nedbør i ytre strøk. Forbigående stigende temperatur midt på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no
1 - 5 nedbør mm i døgnet.
Bris fra vest.
-2 °C til 3 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 800 moh om kvelden.
Delvis skyet.
Nedbør først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.