Snøskredvarsel for Nord-Troms fredag 16.02.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold, kun mulighet for å løse ut skred i noen få leheng med fokksnøansamlinger.

Fokksnø

Dårlig binding mellom glatt skare og overliggende snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
1 - Harmløst (sluff)
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det ventes fortsatt oppholdsvær og lite vind, dermed blir det ingen endring i skredfaren. Noen få steder kan det være små gamle fokksnøflak som har dårlig binding til skaren under, men generelt er det stabile forhold.
Mildvær i starten av forrige uke førte til dannelse av skare høyt til fjells. I høyden er snødekket generelt preget av avblåst skare og noen lommer med gammel fokksnø. Over 800 moh er det store områder med knallhard, glasert skare som stedvis kan være vanskelig å ta seg frem på.
Det finnes flere godt utviklede kantkornlag i den øverste delen av snødekket, men disse har vist liten evne til bruddforplantning, og anses ikke som et problem nå.
Det er ikke observert skredaktivitet de siste dagene.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra sør, endring til liten kuling fra sør om ettermiddagen
Temperatur
-14 °C til -3 °C på 1100 moh
Skydekke
Klarvær

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra sørøst
Temperatur
-16 °C til -5 °C på 1100 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.