Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Nord-Troms mandag 18.12.2017

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Stort sett stabile forhold, men snøbyger i fjellet og varierende vindforhold vil gi lokale forskjeller. Følg med på hvor det danner seg flak av innblåst nysnø.

Skredfarevurdering

Noen snøbyger og periodevis frisk bris fører til at det dannes ferske nysnøflak i leheng, hovedsakelig mot N-Ø. Disse vil kunne løses ut av en enkelt skiløper.
Det finnes fortsatt et vedvarende svakt lag av kantkorn dypere i snødekket, men dette er nå svært vanskelig å løse ut. Vær likevel oppmerksom der snødekket er tynt.
Skredfaren vurderes til 2 - moderat i de områdene som får mest snø, eller vil den ligge på 1 - liten.

Skredproblemer

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Søndag 17. desember 2017

Selv om det har kommet noen snøbyger i regionen i løpet av uka, er det generelt lite snø i regionen. Observatør meldte fredag om at snødekket stort sett var preget av hardpakket fokksnø og skare, og at fokksnøen fra siste dager har stabilisert seg bra.

Det er observert et lag med kantkorn under skarelag nede i snødekket, men laget ligger godt skjermet under hardpakket fokksnø eller skare. Det har ikke vært observert mye aktivitet i dette laget den siste tiden, og det er svært vanskelig å påvirke.

Det er heller ikke observert skredaktivitet de siste 3 døgn.

Fjellvær

Søndag 17. desember 2017

2-6 mm nedbør i døgnet. Frisk bris fra sørvest. -14 °C til -6 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Bygevær kan gi relativt store lokale variasjoner i nedbørmengde og vindstyrke.

Mandag 18. desember 2017

4 mm i døgnet, opp mot 15 mm i mest utsatt område. Frisk bris fra sørvest, endring til bris fra vest om ettermiddagen. -17 °C til -6 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Bygevær gir lokale variasjoner i nedbørmengde og vindstyrke.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS