Snøskredvarsel for Nord-Troms onsdag 19.12.2018

1
Liten
Publisert:

Det er generelt stabile forhold. Vær forsiktig i leområder som har samlet fokksnø.

Fokksnø - flakskred

Dårlig binding mellom lag i fokksnøen

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
2 - Middels
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det er generelt stabile forhold i fjellet. Økt vind tirsdag kveld kan ha gitt nye fokksnøflak i noen få leområder i høyden. Disse vil trolig være små og tynne siden det er lite snø tilgjengelig til vindtransport.
Forrige uke var det kuling fra sørvest i fjellet og mildvær opp til 600-700 moh. Under mildværsgrensa har snøoverflaten frosset, mens i høyden består snødekket stort sett av fokksnøflak med varierende hardhet. Det er generelt lite snø i fjellet. Det er mest snø i renner og forsenkninger, mens det er avblåst på oppstikkende terrengformasjoner.
Det er tirsdag observert overflaterim i skogen i nærheten av Djupvik. Dette er ikke et problem nå, men kan bli det om det kommer mer snø.
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra sørøst., endring til liten kuling fra sørøst om ettermiddagen.
-16 °C til -6 °C på 1100 moh.
Klarvær.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Frisk bris fra sørøst.
-17 °C til -8 °C på 1100 moh.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.