Snøskredvarsel for Nord-Troms lørdag 24.02.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold.

Fokksnø

Dårlig binding mellom glatt skare og overliggende snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
1 - Harmløst (sluff)
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Generelt stabile forhold. Fortsatt fralandsvind som kan flytte det lille som er igjen av løssnøen i ytre strøk og danne ferske fokksnøflak i leheng mot V-NV. Fokksnøflakene forventes å være små og begrense seg til isolerte områder.
Mildvær i starten av uke 6 førte til dannelse av skare høyt til fjells. I høyden er snødekket generelt preget av avblåst skare og noen lommer med gammel fokksnø. Over 600-800 moh er det store områder med knallhard, glasert skare som stedvis kan være vanskelig å ta seg frem på. Det har noen steder dannet seg overflaterim.
Det finnes flere godt utviklede kantkornlag i den øverste delen av snødekket, men disse har vist liten evne til brudd-forplantning og vurderes til å ikke utgjøre et skredproblem nå.
Fra onsdag til torsdag kom det noen cm nysnø i ytre strøk.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Liten kuling fra sørøst, endring til stiv kuling fra sørøst om kvelden
Temperatur
-21 °C til -12 °C på 1100 moh
Skydekke
Klarvær

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Stiv kuling fra sørøst, endring til liten kuling fra sørøst om ettermiddagen
Temperatur
-21 °C til -11 °C på 1100 moh
Skydekke
Klarvær

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.