Snøskredvarsel for Lyngen fredag 16.02.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold, kun mulighet for å løse ut skred i noen få leheng med fokksnøansamlinger.

Fokksnø

Dårlig binding mellom glatt skare og overliggende snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
1 - Harmløst (sluff)
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Det ventes fortsatt oppholdsvær og lite vind, dermed blir det ingen endring i skredfaren. Noen få steder kan det være små gamle fokksnøflak som har dårlig binding til skaren under, men generelt er det stabile forhold.
Mildvær i starten av forrige uke har gitt et tynt skarelag på snøoverflaten opp til 700-800 moh. Noen steder ligger det fortsatt litt tørr løssnø i nordvendte lommer etter det lille snøfallet i slutten av forrige uke, her har det nå begynt å danne seg overflaterim. Over ca. 750 moh er snødekket vindpåvirket og består av harde fokksnøflak eller vindskare.
Det er observert flere lag av kantkorn tilknyttet skarelag i den øverste delen av snødekket. Det er også observert lag med begerkrystaller langs bakken, særlig der snødekket er tynt, men generelt ansees ikke disse lagene som et problem nå.
Det er ikke observert noen skredaktivitet den siste tiden.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra sørøst, endring til liten kuling fra sørøst om ettermiddagen
Temperatur
-10 °C til -2 °C på 1400 moh
Skydekke
Klarvær

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra sørvest
Temperatur
-14 °C til -5 °C på 1400 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.