Snøskredvarsel for Lofoten og Vesterålen lørdag 19.05.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold. Vær varsom nært terrengfeller.

Det er nå få steder hvor det kan gå skred. Snødekket er generelt stabilt og ventes å drenere regn og smelting godt. Vær obs hvis sola titter frem og får varmet opp eventuell nysnø i bratte sider i høyden, eller der snøoverflaten er så myk at man synker ned til støvelskafthøyde på skiskoene. Enkelte glideskred kan forekomme. Sørpeskred og jordskred kan forekomme, se http://www.varsom.no/flom-og-jordskredvarsling/ for mer informasjon om dette.
Det er bart opp til 300 moh overalt, og mange steder bart til topps. Man må lete i skjermede formasjoner for å finne skiføre. Der det fortsatt er snø har snøpakken vært gjennomfuktet til topps, men nattefrost over ca. 700 moh har gjort at snødekket har fryst på. Over denne høyden kan det også ha kommet et lite dryss med nysnø etter nedbør onsdag kveld/natt til torsdag.
1 - 5 nedbør mm i døgnet.
Stiv kuling fra sørvest., endring til frisk bris fra sørvest om formiddagen.
0 °C til 6 °C på 700 moh.
Plussgrader opp til 1100 moh om formiddagen.
Delvis skyet.
Forbigående stigende temperatur først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no
1 - 4 nedbør mm i døgnet.
Frisk bris fra sørvest.
1 °C til 6 °C på 700 moh.
Plussgrader opp til 800 moh om kvelden.
Delvis skyet.
Nedbør først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.