Snøskredvarsel for Lofoten og Vesterålen fredag 18.05.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold. Vær varsom nært terrengfeller.

Det er nå få steder hvor det kan gå skred. Der hvor det er tilstrekkelig med snø, vær obs hvis sola titter frem og får varmet opp eventuell nysnø, eller der snøoverflaten er så myk at man synker ned til støvelskafthøyde på skiskoene. Sørpeskred og jordskred kan forekomme, se http://www.varsom.no/flom-og-jordskredvarsling/ for mer informasjon om dette.
Det er bart opp til 500 moh overalt, og flekkvis bart i høyden. Man må lete i skjermede formasjoner for å finne skiføre. Natt til 17. mai har det vært nattefrost over ca. 700 moh som gjør at overflaten trolig har fryst på her. Over denne høyden kan det også ha kommet et lite dryss med nysnø etter nedbør onsdag kveld/natt til torsdag.
1 - 4 nedbør mm i døgnet.
Frisk bris fra sørvest.
1 °C til 6 °C på 700 moh.
Plussgrader opp til 800 moh om kvelden.
Delvis skyet.
Nedbør først på dagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no
2 - 5 nedbør mm i døgnet.
Liten kuling fra sørvest.
-1 °C til 6 °C på 700 moh.
Plussgrader opp til 1000 moh om ettermiddagen.
Skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner siste 3 døgn

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.