Snøskredvarsel for Lofoten og Vesterålen mandag 15.01.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold, men vær likevel forsiktig i bratt terreng høyt til fjells der fokksnøen er myk.

Fokksnø

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
2 - Små
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Snødekket antas å være stabilt. I områder hvor det ligger snø tilgjengelig for transport vil vind kunne føre til dannelse av nysnøflak i leområder, men omfanget er trolig begrenset. Skredfaren ventes å være 1 - liten.
Snøoverflaten består av et tynt skarelag og under er snøen fuktig. I høyden, over 700-800 moh er det fokksnø med et tynt lag nysnø over. I lavlandet er snøen påvirket av mildvær og skiføret, særlig i Lofoten, kan være for de spesielt interreserte.
Det er ikke registrert skredaktivitet de siste 3 døgn
Søndag er det mildvær i regionen, men høyt til fjells er det kuldegrader og vind fra sør-sørvest. Åndstadblåheia målestasjon (500 moh) viser -2 grader, imens Kleiva (14 moh) og Svolvær (9 moh) viser +3 grader. Fjelltopper, klipper og knauser er avblåste. Øst i regionen er det observert at det ligger små mengder nysnø over 700 moh.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Frisk bris fra sørvest, endring til liten kuling fra sørøst om kvelden
Temperatur
-4 °C til 1 °C på 700 moh
Plussgrader
Opp til 300 moh
Skydekke
Klarvær
Synkende temperatur utover dagen. Kan være et tynt høyt skydekke.

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Sterk kuling fra sørøst
Temperatur
-8 °C til -1 °C på 700 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.