Snøskredvarsel for Indre Troms torsdag 15.03.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold, men vær likevel forsiktig i bratt terreng der fokksnøen er myk.

Fokksnø

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
2 - Små
Stor tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Rolig vær de siste dagene gjør at skredfaren holder seg uendret. Gamle fokksnøflak har stort sett stabilisert seg, og kun få steder kan fokksnøen ligge over et nedføyket lag med overflaterim eller kantkorn. Generelt er det lite snø for årstiden i regionen.
Første dagene i mars kom det 7-15 cm snø, både før og etter dette har det vært mye kraftig vind fra SØ. Snøoverflaten preges av fokksnø av ulik hardhet og tykkelse. Fjellet i høyden er preget av skare etter mildvær i januar og hardpakket fokksnø. Lengst vest i regionen kom det noen få cm med nysnø søndag.
Det er observert flere lag med kantkorn over og under skarelag. I enkelte leheng kan det finnes nedføyket overflaterim i skjermet terreng.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Stille/svak vind
Temperatur
-22 °C til -12 °C på 1100 moh
Skydekke
Klarvær

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Bris fra nordvest
Temperatur
-21 °C til -13 °C på 1100 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.