Snøskredvarsel for Indre Troms lørdag 24.02.2018

1
Liten
Publisert:

Lite snø og generelt stabile forhold.

Fokksnø

Dårlig binding mellom lag i fokksnøen

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Se etter områder der vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk.
Flakskred
1 - Harmløst (sluff)
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Fortsatt oppholdsvær og det er lite løs snø tilgjengelig for vindtransport, så det ventes ikke vesentlige endringer i skredfaren. Snødekket vurderes generelt som stabilt, men i isolerte områder kan det finnes små fokksnøflak etter vinden på fredag som er mulig å løse ut. Enkelte steder kan det være mulig å påvirke kantkornlag nede i snødekket, men dette er lite sannsynlig.
Det er lenge siden sist snøfall av betydning. Snødekket i fjellet er preget av skare etter mildværet først i januar, og hardpakket fokksnø etter kraftig vind fra SØ-S. Det er observert rim på snøoverflaten.
Det er observert kantkorn i snødekket under skarelag, men dette er de fleste steder beskyttet av hard overliggende snø. Søndag ble det observert drønn i snøen på Storala ved Setermoen.
Fredag formiddag blåser det kuling fra SØ-Ø på utsatte steder og det er observert snøføyk i fjellet.
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Liten kuling fra sørøst
Temperatur
-22 °C til -12 °C på 1100 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 mm i døgnet
Vind
Liten kuling fra sørøst
Temperatur
-22 °C til -11 °C på 1100 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.