Snøskredvarsel for Indre Troms torsdag 14.12.2017

Velg dato

1
Liten
Publisert:

Generelt stabile forhold, men der finnes kantkornlag nede i snødekket.

Dypt vedvarende svakt lag

Kantkornet snø over skarelag

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Flakskred
2 - Små
Stor tilleggsbelastning
Noen bratte heng
Lite sannsynlig

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Lite vind og det ventes kun ubetydelig nedbør. Fokksnøen fra sist uke forventes nå å være hard og bærende i det meste av regionen. Svake lag nede i snødekket er beskyttet av den harde fokksnøen, noe som fører til at det er lite sannsynlig med brudd i disse nå. Men vær likevel oppmerksom ifm kulformasjoner og i overgangen fra tynt til tykt snødekke. I skogen og i godt beskyttede formasjoner kan det fremdeles finnes noe mykere snø. Faregraden ventes å ligge på 1-liten.
Det kom en del snø i starten av forrige uke. Kraftig vind torsdag og fredag og gjennom helgen førte til at snøoverflaten nå er svært vindpåvirket stort sett overalt. Det gamle snødekket under fokksnøen har vært preget av skare og smelteomvandlet snø. Det er fremdeles store variasjoner i snømengde i regionen, Tamokdalen har lite snø for årstiden.
Det er observert svake lag av kantkorn flere steder i regionen, men kvaliteten på dette varierer og det er sannsynligvis ikke et et særlig sannsynlig skredproblem ennå. I Tamokdalen er der i skogen også observert kantkorn ifm skarelag nær overflaten. Dette er viktig å følge med på ved snøfall.
Det er ikke observert skredaktivitet de 3 siste dagene.
Ifølge observasjoner har fokksnøen nå stabilisert seg bra, og trenger stor tilleggsbelasting for å løse ut.
Nedbør
0 - 2 mm i døgnet
Vind
Bris fra vest, endring til frisk bris fra nordvest
Temperatur
-13 °C til -7 °C på 1100 moh
Skydekke
Delvis skyet

For oppdatert værvarsel se yr.no
Nedbør
0 - 2 mm i døgnet
Vind
Bris fra vest
Temperatur
-15 °C til -6 °C på 1100 moh
Skydekke
Delvis skyet
skiftende bris

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.