Snøskredvarsel for Indre Sogn lørdag 08.12.2018

2
Moderat
Publisert:

Ver forsiktig i leområder som samlar fokksnø. Hugs at også små skred kan få store konsekvensar pga oppstikkande stein.

Fokksnø (flakskred)

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vær forsiktig i områder brattere enn 30 grader med fokksnø til den har fått stabilisert seg. Hold avstand mellom hverandre ved ferdsel i bratt terreng. Det er størst sannsynlighet for å løse ut skred på kul-formasjoner i terrenget og der fokksnøen er myk. Se etter områder hvor vinden nylig har lagt fra seg fokksnø, typisk bak rygger, i renneformasjoner og søkk. Lokale vindeffekter og skiftende vindretning kan gi stor variasjon i hvor fokksnøen legger seg. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk faretegn.
2 - Middels
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Vind har lagt opp fokksnøflak i leheng. Det er framleis lite snø i terrenget og mest utsatte områder for skred vil vere i terrengformasjonar som samlar snø. Det har vore vind frå forskjellege retningar i det siste, og det fører også til at ein finn fokksnø i fleire himmelretningar. Det gamle underliggande snødekket vert vurdert som stabilt.
Dei siste dagane har det kome litt nysnø kvar dag i fjellet. I høgfjellet er denne snøen mange stader vindpåverka og det har lagt seg opp fokksnøflak i leformasjonar. Over 1000-1200 moh ligg nysnøen på eit hardt og stabilt smelteomvandla snødekke frå oktober. Det er lite snø i forhold til det som er vanleg for denne årstida. Stein og busker stikk opp gjennom snødekket.
3 - 6 nedbør mm i døgnet.
Liten kuling fra sørøst.
-8 °C til -2 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 500 moh om formiddagen.
Skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
4 - 6 nedbør mm i døgnet.
Bris fra sørøst.
-8 °C til -2 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 500 moh.
Skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra regObs siste 3 døgn

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

08.12.2018 kl. 16:30

997 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Ca 15-20cm snø på annlegsveien her på ca 600moh. Over skogen er det lommer med opp mot ca 50cm innblåste lommer.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Innblåst lomme på 1000moh Syd vest vend sånn ca. Den er løst oppå og gradvis hardere til 1f- . Snøen siste ca 15-20cm er kram. Ikke målt dybde men er vel rundt 40-50cm. Termometer på toppen er rundt 10cm.

Skredfarevurdering

1 Liten Fottur (men er fult mulig å gå på ski) langs anleggsvei. Snø rett på veien ingen såle. Omtrent like mengde snø i området her som i Jostedalen / Sogndalsdalen. Ingen vind på 1000moh , målt temp til -1 der. Snøen var fuktig til ca 700moh. Gradvis tørrere over det. Skredproblemet er i innblåst snø i formasjoner i mange himmelretninger. Skal nok et sted mellom liten og stor å løsne skred på det. Skredene blir trolig str 1 pga liten evne til å forplante store brudd i snøen. Det finnes ca 10-15cm snø tilgjengelig for transport i alle himmelretninger. Der er mye steiner og busker som stikker opp i terrenget. Så best skiføre er nok langs disse anleggsveier. Skispor på den veien jeg gikk på føttene i dag. Vind vil frakte snøen på overflaten og danne ferske flak. Disse kan løsne ved liten belastning. Str 1-2 skred. Vil stabilisere med tiden disse ferske flak. Ikke et vedvarende problem. Ingen vind der jeg var så ingen ferske flak. Dermed også lavere fg enn meldt, der jeg var.

Skredproblem

Tørre flakskred Nedføyket svakt lag med nysnø Innen en halv meter Stor tilleggsbelastning Mulig 1 - Små Noen bratte heng N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV over 900 moh Vinden har lagt opp snø over skogen. Denne snø har nå fått noen dager på å stabilisere seg. Men skal ikke utelukke at det enkelte steder skal liten belastning til. Finnes i alle himmelretninger. Men ferskeste dvs fra Tirsdag. Finnes i øst sektor.

Vær

Snø -1 °C 0 m/s 100% skyer Lett lett snø i luften. Høy luftfuktighet føles nesten som regn. Småe korn. Lokal tåke / lave skyer i dag. Men også kommer man inn i «lommer» med bra sikt. Temp målt på 1000moh ingen vind. Det er ca 0 grader ved 500moh og pluss 2 ved havet.

Snødekke

50 cm totalt 2 cm nysnø Snøgrense på 0 moh Det er snø til havet. Men de 7 cm som kom her på Fredag er mer 1-3cm nå. Den smelter. Ellers var det i det området jeg var i dag like mye/lite snø som de steder jeg har vært i Jostedalen og Sogndalsdalen , sånn ca. Ofte mindre snø i det området jeg var men gjelder ikke nå. Vanskelig å anslå nøyaktig nysnø mengde, men 1-2cm trolig.

ObsID: 170547

Indre Sogn / LUSTER

Snø

08.12.2018 kl. 14:39

320 moh

jostein@nve (*****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  jostein@nve

Vær

0 °C 0 m/s 100% skyer

Snødekke

16 cm totalt 0 cm nysnø

ObsID: 170535

Indre Sogn / LUSTER

Snø

07.12.2018 kl. 15:40

1102 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 12 Av:  Vær Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Innover Krundalen , Jostedalen går på tvers. Litt sånn var været. Var noe høyere disse skyer. Men lå litt sånn mens jeg var ute.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Snødekke på 825cm hvit snø rett på bakken. 25cm snødybde
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Snødekke på 1100moh hvit snø. Rett på bakken. 43cm snødybde. Se profil også.
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Fra ca 700-800moh
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Innover vetle geisdslen fra ca 700-800
Bilde Av Snødekke
Bilde 6 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Skiføre? Mye Stein her ja
Bilde Av Snødekke
Bilde 7 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Skisporet mitt kommer her mellom store steiner. Tråkker rett igjennom til bakken under så og si
Bilde Av Snødekke
Bilde 8 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Snødekke på vindutsatt rygg, 1050moh bare kanskje 5-10cm snø
Bilde Av Snødekke
Bilde 9 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Bilde innover ryggen fra ca 1050moh
Bilde Av Snødekke
Bilde 10 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Vest side fra Geisdalsnosi på andre siden av ryggen. For lite snø for å kjøre på ski der nå.
Bilde Av Snødekke
Bilde 11 av 12 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Typisk ryggen snødekke fra 1100moh profilen fra dette området
Bilde Av Snøprofil
Bilde 12 av 12 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Siggen Kommentar:  1100moh. Omtrent der jeg fant mest snø. Så litt ned i Øst siden av ryggen. -2 i lufta. Ikke gjort noen tester på snøen. Men inntrykket er at den har bundet seg bra.

Faretegn

Ingen faretegn observert

Skredfarevurdering

1 Liten Det er lite snø i regionen. Med mye stein og vegetasjon som fortsatt synes. På turen i dag. Fant jeg ingen gammel Oktober snø, men den finnes over ca 1000moh. Men mer og mer jo høyere du kommer. Jeg var på en ryggformasjon ved den høyden. På dagens tur hvit snø mellom 20-50cm rett på bakken, finnes ingen såle. Denne hvite snøen har ingen utprega svake lag, og virker seig under 700moh gradhvis kaldere jo høyere du kommer. Men later til å være godt bunden til hverandre. Jeg gikk på ski, men om det er skiføre. Nja, underlag som gress er fint, når det er steinur er det litt dritt ja. Brukte feller opp og ned. Vinden frakter disse 10-15cm som finnes over alt. Vil lage ferske flak i innnblåste formasjoner som mulig kan løsne ved liten belastning. Vindretningen og styrke avgjør hvor den havner. Var vindstille i dag så lenge jeg var på tur. Mulig vinden skal komme senere. Men tenker i dag på dagtid fortsatt var på str 1 skred i noen heng. Og at det må vind til skal vi nå str 2 i få heng. Jeg valgte også stor belastning i alle heng. Men man kunne likeledes ha valgt liten belastning i øst sektor, men da kanskje gått ned til få heng.

Skredproblem

Tørre flakskred Nedføyket svakt lag med nysnø Innen en halv meter Stor tilleggsbelastning Mulig 1 - Små Noen bratte heng N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV over 900 moh Jeg har valgt stor belastning i noen heng. Over alt. Man kunne likeledes kanskje ha valgt liten belastning, str 1 i få heng, da østlig sektor, der vi har den ferskeste innblåste snø. Men jeg tenker at den nå trolig har fått stabilisert seg mer. Og at jeg går over til stor belastning. Men dette kan diskuteres og jeg er usikker selv også. Kanskje vi ligger et sted mellom liten og stor nå?

Skredaktivitet

7. des. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet Bortsett fra noen snøballer/våte løsnøskred nede ved Gaupne. Men småe greier.

Vær

Ikke nedbør -2 °C 0 m/s 100% skyer Temp rundt 1 pluss ved havnivå ( steget utover dagen så var 2 nå kl 17) på 550moh -1 og på 1100moh -2. Overskyet dårlig sikt/tåke over ca 1200moh. Trolig høy luftfuktighet i dag, synes nesten det var regndråper i luften på 1100moh, når jeg dro ned.

Snødekke

43 cm totalt Ikke snøfokk 3 cm nysnø Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr På 550moh var det 19cm snø. På 825moh var det 25cm og på 1100moh var det 43cm. Se ellers bilder og anna tekst. Tenker det dekker snødekke kommentaren.

ObsID: 170447

Indre Sogn / LUSTER

Snø

07.12.2018 kl. 11:58

542 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 3 Av:  Vær Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Myri innover vetle Geisdalen
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Veien innover vetle Geisdalen
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  19cm snødybde

Vær

Ikke nedbør -1 °C 0 m/s 100% skyer Overskyet stille når det gjelder vinden på Myri ca 550moh

Snødekke

19 cm totalt Ikke snøfokk 3 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr Noe vanskelig å anslå nøyaktig nysnø mengde men trolig noen cm nysnø. Snøen på Myri er fuktig minus. På veien innover til vetle Geisdalen er det 19cm snødybde rett på grusen. Jeg har sett med kikkert opp mot 1400moh noe dårlig sikt over ca 1100-1200moh i enkelte himmelretninger. Men ser ikke transport av snø.

ObsID: 170429

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

07.12.2018 kl. 09:57

110 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  7cm nysnø på 100moh. Nysnøen er fuktig.

Vær

Ikke nedbør 1 °C 0 m/s 100% skyer Nysnø i går kveld. Kommet på 0grader temp ca 1 grad nå. Dette er ved ca 100moh.

Snødekke

7 cm totalt 7 cm nysnø 6-7cm på ca 100moh snøen er fuktig. Pluss 1 grad nå. Synker sammen her nede.

ObsID: 170401

Indre Sogn / LUSTER

Snø

07.12.2018 kl. 07:40

241 moh

martin@obskorps (****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  martin@obskorps

Snødekke

5 cm nysnø

ObsID: 170386

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

06.12.2018 kl. 21:52

198 moh

Sander@ObsKorps (***)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Sander@ObsKorps Kommentar:  Bilde teke kl 21.30 200moh

Snødekke

5 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Tørr Har snøa 4,5 cm dei siste timane.

ObsID: 170351

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

06.12.2018 kl. 20:59

112 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Snøvær
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Ca 2cm kommet.

Vær

Snø 0 °C 0 m/s 100% skyer Snøvær nå siste timene. Trolig til havnivå. Dette fra ca 100moh.

Snødekke

2 cm totalt 2 cm nysnø Nysnø i boligfeltet på Kjørnes ca 100moh. Snøen er kram , 0 grader ute

ObsID: 170347

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

06.12.2018 kl. 15:30

1058 moh

Siggen@obskorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 14 Av:  Vær Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Været utover fra Anestølen. Tatt heimate som de sier.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 14 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Anestølen og målestasjon i all sin prakt på 450moh . 10cm snødybde her. -2 og vindstille i formiddag.
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 14 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Snødekke de første høyde metere til 600-700ish. 9cm nysnø på skare melteformer som er fuktige.
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 14 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Fint føre der det er vegitasjon / myr under. Litt dårligere der det var Stein.
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 14 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Tatt like etter Stølen. Tynt dekke kun 10cm.
Bilde Av Snødekke
Bilde 6 av 14 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Tatt innover Langedalen.
Bilde Av Snødekke
Bilde 7 av 14 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Tatt innover Haugabotn navn hentet fra kartet
Bilde Av Snødekke
Bilde 8 av 14 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Mot Lammanipa til høyre i bilde.
Bilde Av Snødekke
Bilde 9 av 14 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Oi her begynner det å hjelpe 50cm snø på myr / lyng. Tatt fra ca 800moh gravd profil i dette området.
Bilde Av Snødekke
Bilde 10 av 14 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Kun siste dagers nysnø her på 800moh så og si. En ørlite islag i bunn. Fastheten var noe løsere en 1f se profilen.
Bilde Av Snødekke
Bilde 11 av 14 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Noe mer blind/dårlig sikt videre oppover tatt fra ca 1000moh
Bilde Av Snødekke
Bilde 12 av 14 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Siggen@obskorps Kommentar:  Fortsatt Stein ja men begynner å fylles nå terrenget. Tatt fra 1100moh mot Sogndalseggi.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 13 av 14 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Kommentar:  785moh åpent området myr som underlag. -4 i luften, vindstille. Sør øst. Nærmest flatt mark.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 14 av 14 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Kommentar:  1100moh. Sør vest innblåst formasjon. -4,5 i luften. Når jeg slår på blokken (LBT), så løsner den i ujevnt brudd (Q3) i fokksnøen oppå øverste skarelag.

Faretegn

Ingen faretegn observert

Skredfarevurdering

1 Liten Det er lite snø. Men du verden siste dagers småe (5-10cm) snøfall stort sett hver dag. Har hjulpet på skiføre. Kombinert med vind har det fylt igjen forsenkninger i terrenget. Det er mulig å gå på ski. Men det er tynt snødekke med oppstikkende steiner og vegetasjon. Så skal være forsiktig når man renner nedover igjen. Stor fare for å treffe steiner under snøen. Lå i dag løs snø, 10-15cm i trolig alle himmelretninger. I innblåste formasjoner hardere snø under denne løse snøen, så Oktober betongen. Innblåste snøen virket som å ha gode bindinger der jeg var i dag opp til 1100moh, fra 450moh. Vind vil frakte denne løse snø som er tilgjengelig for transport i kombinasjon med noe mer nysnø. Kan vi få ferske flak i le sider. Disse skredene kan trolig nå str 2. Men i få heng. Skredfaren er økende hvis vinden kommer, og når fg 2. Hvis ikke vinden kommer vil det ikke dannes ferske flak i så stor grad og vi vil trolig ha lavere fg og mindre skred. På sikt vil innblåst snø stabilisere seg med tiden. Og vi vil vippe mellom fg 1-2 i dagene fremover. Alt etter som hvem som melder inn. Varslet faregrad er riktig Enig.

Skredproblem

Tørre flakskred Nedføyket svakt lag med nysnø Innen en halv meter Liten tilleggsbelastning Mulig 1 - Små Få bratte heng N, NØ, Ø, SØ, S over 900 moh Terreng vendt mot øst har ferskest innblåst snø. Men i dag var det stille helt stille. Ellers finnes innblåst snø i alle himmelretninger. Mulig det skal stor belastning til nå mange steder. Men tenker ferskest snø fortsatt kan løsne ved liten. Den var der jeg var i dag, gunstig oppbygd med løst oppå hardere lag, noe fuktig også på feks 800moh se profier.

Skredaktivitet

6. des. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

Vær

Ikke nedbør -4 °C 0 m/s 80% skyer Skyet , men også gløtt av blå himmel. 0 grader ved havnivå. -2 på 450moh så var det -4 på 785moh og -4,5 på 1100moh. Helt helt stille med tanke på vinden. Noe blind/dårlig sikt i perioder.

Snødekke

85 cm totalt Ikke snøfokk 5 cm nysnø Nysnøgrense på 100 moh. Snøgrense på 100 moh Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr Snø nesten til havet nå. Men bart i sentrum av Sogndal. På 450moh er det 10cm snø består av 9cm nysnø knyttneve, og 0,5cm skare og 0,5cm smelteformer. Disse smelteformer er fuktige. Slik er dekke til du treffer på eldre Oktober snø. Over ca 1000moh. Men snødybden stiger med høyde over havet. På 785moh tok jeg profil der var det 51cm snødybde. På 1100moh var det 85cm. Snøen er jevnt fordelt etter vind fra litt her og der. Det ligger fra 10-15cm løs snø tilgjengelig for transport, i mange himmelretninger. Trolig alle. I innblåste terrengformasjoner er det mer snø enn på terreng som stikker opp i terrenget. Det er fremdeles lite snø med mye Stein og vegitasjon. Nysnøen gjør det også vanskelig å se steinene, men på rygger/oppstikende terreng er det nysnø rett på Stein/is.

ObsID: 170339

Indre Sogn / LUSTER

Snø

06.12.2018 kl. 07:03

238 moh

martin@obskorps (****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 1 Av:  Snødekke Opphavsrett:  martin@obskorps

Snødekke

5 cm totalt 4 cm nysnø Litt tørr løssnø (1-10cm) Tørr 4 cm tør nysnø uten vind siden i går ettermiddag

ObsID: 170218

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

05.12.2018 kl. 11:28

1032 moh

Andreas@nve (*****)

Bilde Av Snøprofil
Bilde 1 av 5 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Kommentar:  Ca 40 -50 cm innblåst 1F og 4F. Nedføyket lag av løs snø. Q3 brudd ved lett klapping i DF 45 cm fra toppen, nesten fuktig snø i bruddet Profilet er representativt for skredproblemet i Sogndalsdalen.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 2 av 5 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Kommentar:  representativ for leside skoggrensa
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Bildet viser nordover fra Anestølen værstasjon (skiføre for spesielt interesserte)
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Bildet viser nordsida på Lammanipa fra 900-1500 moh ca
Bilde Av Snødekke
Bilde 5 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Bildet viser Nordøst/ østsida fra Frudalsbreen 900-1400 moh ca

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Det foregikk noe lett vindtransport av snø av og på, men lett totalt

Skredfarevurdering

1 Liten Ingen faretegn eller skredaktivitet i dag. Skiferdsel er for spesielt interesserte enda, men det er mulig å gå på ski over ca 600 moh. Vind siste dager har gitt små ansamlinger av fokksnø fra skoggrensa og opp, mest mot NØ-Ø-SØ. Terrenget begynner nå å jevnes ut, men det er fortsatt mye stein som stikker opp. Fra 600 moh og opp blir det gradvis mer snø, men det er lite eller ingen såle opp til ca 1200 hvor det gamle snødekket fra oktober lå igjen stedvis. Det er lite løs snø tilgjengelig for transport i overflaten. Men ny nedbør og vind kan gi noen små ferske fokksnø og nysnøflak som vil være lett å løse ut når de er ferske. Trolig ikke nok til å vippe fg. Eldre fokksnø skal nå mer til å påvirke Varslet faregrad er riktig Stemmer bra

Skredproblem

Tørre flakskred Nedføyket svakt lag med nysnø Innen en halv meter Liten tilleggsbelastning Mulig 1 - Små Noen bratte heng NØ, Ø, SØ over 900 moh Ettersom svakt lag er fuktig og gir Q3 brudd, er det først og fremst små skred. Problemet er lett og identifisere. Ny nedbør og vind kan skape ferske små flak, men fg forventes uendret.

Skredaktivitet

5. des. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet Ingen skredaktivitet observert på turen. Snøen virker "seig" og binder godt, får noen brudd i nedføyket DF snø, men lite spenninger. Er nok i hovedsak snakk om str 1-små skred.

Vær

Snø 4,5 °C fra NV ↘ 100% skyer Lett snøvær til fjorden, startet i dalen ca kl 11.30 da det trakk over. fint først på dagen, så noe lett nysnø og litt hagl før det gikk over til lett snøvær. vindkast fra NV før det dreide.

Snødekke

50 cm totalt Lett snøfokk Nysnøgrense på 100 moh. Snøgrense på 400 moh. Grense for lagdelt snø er på 800 moh Litt tørr løssnø (1-10cm) Tørr Det ligger et lite dryss av nyesnø fra ca 400 moh, men snør nå. Mildvær og snø i helgen har gitt et tynt lag med MFcr fra ca 400- 1000 moh. over ca 600 moh er det gradvis mere snø over dette fra snøfallene siden helgen. Flere steder begynner terrenget å jevnes og det ligger innføyket nysnø i søkk og formasjoner som samler snø. Til tregrensa som F-4F og myk. Over tregrensa har vinden jobbet mere med nysnøen og her varierer det mellom myke innblåste lommer 4F, hardere flak 1F og noen steder nesten avblåst til skaren. Snøen er fukig fra helgens mildvær i bunnen til ca 1000-1100 moh.

ObsID: 170140

Indre Sogn / LUSTER

Snø

05.12.2018 kl. 11:24

962 moh

Sander@ObsKorps (***)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Sander@ObsKorps
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Sander@ObsKorps

Faretegn

Ingen faretegn observert Område: Generelt på fjellet. Beskrivelse:

Skredfarevurdering

1 Liten Fortsatt lite snø i fjellet. Dei siste dagane har det komme 20-30cm med nysnø. Forsenkningar i terrenget har starta å fylla seg opp med snø i austvendte sider over skoggrensa. Men fortsatt ein del framstikkande steinar og andre formasjonar, sjølv høgt til fjells (1400moh). Det er fortsatt kun fokksnøen som er problem. Har ikkje sett noko til "novemberrimen". Men før me har endå bedre oversikt frå høgfjellet, kan det fortsatt vera med i tekstvarsellet. Frå 1000/1100moh og nedover er det ikkje eit problem. Nedbør og vinden som er varsla vil auka skredfaren frå no situasjonen. Så om det skjer bør me kanskje opp på skredstørrelse 2, i få bratte heng. Må følge med på målingar frå værstasjonar frå høgfjellet. Varslet faregrad er riktig

Skredproblem

Tørre flakskred Dårlig binding mellom lag i fokksnøen Innen en halv meter Liten tilleggsbelastning Mulig 1 - Små Noen bratte heng N, NØ, Ø, SØ, S over 1000 moh

Skredaktivitet

5. des. I løpet av dagen (+01:00) Ingen skredaktivitet

Vær

Ikke nedbør -4 °C 3 m/s fra SV ↗ 100% skyer

Notater

Generelt lite snø i terrenget, i kombinasjon med vierkratt og dårleg skiføre, fann eg ikkje noko egna stad til å grave profil i dag. Kom heller ikkje så høgt til fjells som eg håpte på.

Snødekke

25 cm totalt Ikke snøfokk 3 cm nysnø Nysnøgrense på 200 moh. Snøgrense på 200 moh. Grense for lagdelt snø er på 1000 moh Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr Frå 600-900moh ligg det mellom 10-25cm med mjuk snø. Enkelte stader, over 800moh, har det samla seg mjuke (F/4F) dyner med fokksnø, men eg ser ikkje på dette som eit problem før over 1000moh. Det verkar som om vinden har dreia frå NV til SV den siste tida. Har ikkje sett noko til "novemberrimen".

ObsID: 170163

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

05.12.2018 kl. 10:36

778 moh

Andreas@nve (*****)

Bilde Av Snøprofil
Bilde 1 av 1 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  Andreas@nve Kommentar:  Representativ for leside i skoggrensa
ObsID: 170118

Indre Sogn / SOGNDAL

Snø

05.12.2018 kl. 09:39

567 moh

Andreas@nve (*****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Andreas@nve Kommentar:  Bildet viser nordvestover, syd og østvendt terreng.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Lommer av innblåst snø fra siste dager
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Kommentar:  Bilder viser NØ og Ø sida på Oksli og Lammanipa

Snødekke

5 cm totalt Ikke snøfokk 2 cm nysnø Nysnøgrense på 300 moh. Snøgrense på 400 moh. Grense for lagdelt snø er på 1100 moh Litt tørr løssnø (1-10cm) Tørr Snø dekket her er nå ujevnt fordelt etter vind fra sørvest til nordvest. Lommer av innblåst nysnø her på åpne plasser under tregrensa. Stedvis avblåst ned til milværskaren fra helgen Etter en knall åpning av sesongen i oktober, har naturen vært syk. Hetetokter i slutte av oktober, etterfulgt av størk nedkjøling ut november. Kun flekker igjen er det gode gamle oktober snøædekke, og vi ser oss nødt til å starte sesongen på nytt.

ObsID: 170110

Indre Sogn / LUSTER

Snø

05.12.2018 kl. 08:15

315 moh

jostein@nve (*****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 1 Av:  Vær Opphavsrett:  jostein@nve

Vær

-2,1 °C Testar

ObsID: 170100
  1. Ekstremt (>30 mm/t)
  2. Mye nedbør (>15 mm/t)
  3. Lite nedbør (1 mm/t)
  4. Mangler data fra radar

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.