Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Hardanger fredag 24.05.2019

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt gunstige forhold. Høye dagtemperaturer og solinnstråling gir fare for mindre våte skred.

Skredfarevurdering

På de aller høyeste toppene kan det kanskje komme dryss av nysnø i løpet av natten. Når solen varmer snødekket utover dagen, kan det være lett å løse ut et og annet lite skred i den nyeste snøen, men omfanget er trolig begrenset.

Det gamle snødekket er stort sett smelteomvandlet og stabilt. Noen nye millimetre med regn i løpet av natten endrer ikke dette.

Vær oppmerksom på sigesprekker som kan være tegn på glideskred.

Skredproblemer

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Torsdag 23. mai 2019

Tidligere i mai kom det en del snø, og nå og da har det kommet et og annet nytt dryss av nysnø på de aller høyeste toppene i fjellet. Både ny og gammel snø er smelteomvandlet og det er stort sett god drenering for smeltevann i snødekket.

Snøgrensen kryper oppover, men i øst- og nordvendte botner er det sammenhengende snødekke over 1200-1400 moh. I sør og vestvendte områder er det lite eller ingen snø.

Fjellvær

Torsdag 23. mai 2019

7 mm i døgnet, opp mot 14 mm i mest utsatt område. Bris fra sørøst. -1 °C til 7 °C på 1400 moh. Skyet. Litt lavere temperatur utover dagen.

Fredag 24. mai 2019

2-6 mm nedbør i døgnet. Stille/svak vind fra øst, endring til bris fra nordvest om ettermiddagen. -2 °C til 3 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Mest nedbør først på dagen.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS