Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Hardanger tirsdag 09.01.2018

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær forsiktig i leområder og andre terrengformasjoner som samler fokksnø. Mest utsatt himmelretning skifter i løpet av dagen.

Skredfarevurdering

Rolig vær og gunstige temperaturer gir snødekket tid til stabilisering. Det kreves etter hvert større tilleggsbelastning for å påvirke ustabil fokksnø og eventuelle skred ventes ikke å bli større enn strl 2. Vær likevel oppmerksom på at det var mer vind mandag enn varslet og at det noen steder ligger ferskere fokksnø. Mot kvelden kan økende vind fra SØ gi nye fokksnøansamlinger i heng mot NV.
Faregraden vurders til 2-moderat.

Skredproblemer

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Mandag 8. januar 2018

Søndagens nedbør og vind har gitt fokksnøflak i leheng. Rygger og vindutsatte steder ventes å være isete og harde. Nysnøen ligger på eldre fokksnø som har hatt god tid på å stabilisere seg. Siste mildvær av betydning var 23.12 og snø under dette markerte skarelaget er stabil. Det er nå noe mer snø enn normalt i fjellet og snøgrensa går mange steder ved havnivå.

Det er observert små løssnøskred søndag morgen i forbindelse med temperaturstigning rundt Sørfjorden.

Det rapporteres om kraftig snøfall til havnivå søndag ettermiddag.

Fjellvær

Mandag 8. januar 2018

Oppholdsvær. Bris fra sørvest, endring til frisk bris fra sørøst om kvelden. -13 °C til -3 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Tirsdag 9. januar 2018

Oppholdsvær. Liten kuling fra sørøst, endring til liten kuling fra sørøst om ettermiddagen. -13 °C til 0 °C på 1400 moh. Klarvær. Mest vind på kvelden.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS