Snøskredvarsel for Hallingdal fredag 18.05.2018

1
Liten
Publisert:

Generelt gunstige forhold. Høye dagtemperaturer og solinnstråling gir fare for mindre våte skred. Enkelte glideskred kan også forekomme.

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller. Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt.
Løssnøskred
1 - Harmløst (sluff)
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Sol og varme temperaturer høyt til fjells varmer opp snøoverflaten og kan gi våte løssnøskred i bratte fjellsider. Snødekket drenerer vann godt. Vær oppmerksom på skavlbrudd og glideskred. Øst i regionen er det generelt lite snø i fjellet, så her vil nok disse problemene ha liten utbredelse. Generelt stabile forhold og et forutsigbart snødekke, som styres av solpåvirkning og temperatursvingninger gjennom døgnet.
Snødekket er vått og smelteomvandlet til topps. Observasjon fra tirsdag viser at snødekket er isotermt hvertfall opp til 1500 moh. Det begynner å bli lite snø i sydsider. Skiføre av betydning finnes stort sett bare i fjellsider vendt mot N og Ø. I høyfjellet kan det finnes rester av lagdelinger og skarelag i snødekket, men utbredelsen er nok svært begrenset.
På Finse er det målt nattefrost natt til torsdag.
0 mm nedbør i døgnet.
Stille/svak vind fra nordvest.
-1 °C til 10 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 1800 moh om ettermiddagen.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra nordøst.
0 °C til 9 °C på 1400 moh.
Plussgrader opp til 1800 moh om ettermiddagen.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.