Venter stor snøskredfare i Nord-Norge, men er også bekymret for Sør-Norge

Publisert:

Fredag øker skredfaren til 4 – stor snøskredfare i Nord-Norge, opp fra 2 – moderat på grunn av mye nedbør og kraftig mildvær. I Sør-Norge ventes skredfaren å ligge på 2 – moderat, men også her må folk ta hensyn i vinterferien og ha vedvarende svake lag i bakhodet.

Varslet nedbør som snø, sludd og regn på fredag, lørdag og søndag. Kilde: xgeo.no

Snøskredfare Nord-Norge

Skredproblemet i Nord-Norge vil være våt snø. Det vente mange naturlig utløste skred, noen av skredene kan bli store eller svært store. Mildværet vil gå høyere i fjellet enn tidligere i vinter og påvirke et snødekke som mange steder inneholde vedvarende svake lag.

- Vi anbefaler folk å unngå tur i snøskredterreng under slike forhold, sier Solveig Kosberg fra NVE, Vaktleder i Snøskredvarslingen. Det vil nok heller ikke bli så fristende turvær dessverre.

Snøskredfare Sør-Norge

Skredproblemet er våt snø helt til topps også i Sør-Norge. I tillegg er vedvarende svake lag et skredproblem en del steder og det er uforutsigbart hvordan mildværet vil påvirke dette.

- Det har allerede vært nestulykker på det vedvarende svake laget i Sør-Norge, vi anbefaler konservative rutevalg slik situasjonen er, fortsetter Kosberg. Les ferdselsrådene til skredproblemene nøye og følg dem.

Snøskredfare Svalbard

Det ventes økende skredfare også på Nordenskiöldland på Svalbard, faregrad 3 – betydelig snøskredfare. Fokksnø og vedvarende svakt lag blir skredproblemene her.

Sørpeskredfare Nord-Norge

Jordskredvarslingen varsler fare for sørpeskred i Nordland og Troms, på gult nivå, som følge av mildvær og nedbør fredag og lørdag.

Varsom

Snøskredvarslingen publiserer varsler for 22 regioner innen kl. 16 hver dag. Varsler med faregrad 4 og 5 publiseres før kl. 14. Ved behov oppdaterer vi varslene før kl. 10 om morgen.

Følg med på oppdaterte varsler på Varsom.

Del info

Vi oppfordrer alle å dele informasjon om skred og snødekket på www.regobs.no eller app’en «regObs».