Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Nedgradert: Varsel om flomfare, grønt nivå for Østlandet

1

Grønt nivå

Publisert: Gyldig: fra 01.08.2021 07:00 til 02.08.2021 06:59
Neste varsel før:
  • Fare pågår: Lørdag morgen 31. jul. 2021
  • Fare minker: Søndag ettermiddag 1. aug. 2021

Oppdatert informasjon -

Gult flomvarsel for Østlandet søndag 1. august er nedgradert til grønt pga. mindre nedbør enn ventet og ingen observert flomvannføring.

Konsekvens

Lokale oversvømmelser og/eller erosjonsskader i bekker og mindre elver. Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer.

Råd

Hold deg oppdatert om situasjonen og følg værradar på yr.no. Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder (f. eks. i kjellere, og biler, campingvogner etc langs elver og bekker). Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner. Hold deg unna elver og bekker med stor vannføring. Beredskapsmyndigheter skal vurdere fortløpende behov for beredskap og forebyggende tiltak.

Beskrivelse

Vannføringen ventes å øke raskt i små og middels store elver og bekker. Dette kan føre til lokale oversvømmelser og/eller erosjonsskader. Årsaken er at det ventes mye regn på kort tid. Vannføringen er stor i flere elver og bekker etter flere dager med styrtregn på Østlandet. Mest utsatt er områder der de kraftigste regnbygene treffer, og vannføringen kan der lokalt overstige gult nivå.

Sanntidsdata

Vannøringsverdier

Regn og snøsmelting

Jordskredindeks (modell)

Aktsomhetsnivå
Abonner på varsler