Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Varsel om flomfare, gult nivå for deler av Trøndelag og Nordland

2

Gult nivå

Publisert: Gyldig: fra 20.09.2019 07:00 til 21.09.2019 06:59
Neste varsel før:
  • Fare pågår: Fredag morgen 20. sep. 2019
  • Fare minker: Søndag ettermiddag 22. sep. 2019

Oppdatert informasjon -

Det gule varslet for deler av Trøndelag og Nordland er nedgradert til grønt nivå. Alle vassdrag har nå kulminert etter helgas nedbør. Salsvatn i ytre strøk nord i Trøndelag har fremdeles flomvannføring på oransje nivå, men den ventes å synke sakte gjennom søndagen.
Se alle oppdateringer

Konsekvens

Lokale oversvømmelser og/eller erosjonsskader i bekker og mindre elver. Rask økning av vannføring i små vassdrag. Spesielt stor vannføring/vannstand i forhold til hva som er normalt for årstiden for Nidelva.

Råd

Hold deg oppdatert om situasjonen. Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder (f. eks. i kjellere, og biler, campingvogner etc langs elver og bekker). Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner. Hold deg unna elver og bekker med stor vannføring.

Beskrivelse

Det er ventet mye nedbør, opp mot 100 mm i løpet av fredag for ytre strøk. For indre strøk i varslingsområdet venter man opp mot 60mm. All nedbør ventes som regn, og i områder hvor det ligger snø ventes denne å smelte. Meteorologisk institutt har ute varsel om fare for mye nedbør på gult nivå for denne hendelsen. Fredag ettermiddag er vannføringene i Nidelva på gult nivå og ventes å stige ytterligere.

Vannføringsgrafer

Sanntidsdata

Vannøringsverdier

Regn og snøsmelting

Jordskredindeks (modell)

Aktsomhetsnivå
Abonner på varsler